Nutriční hodnoty potravin

vše co má souvislost se správnou stravou

Moderátoři: pascal, keba

century
Příspěvky: 134
Registrován: 14. led 2010 18:35
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod century » 26. úno 2010 17:04

To jo. O ty gramy přesně nenjde. ale někde píšou Hovězí zadní 32g bílkovin a někde 20g.. to je docela větší rozdíl. Při dvaceti by to mělo kuřecí více bílkovin než hovězí a to je divné. Hovězí by mělo mít nejvíce. Teda pokud se nepletu.

stanley
Supporter
Příspěvky: 3772
Registrován: 22. led 2007 12:37

Příspěvekod stanley » 26. úno 2010 23:29

nemalo, pletes sa ... najviac z teplokrvnych zivocichov sa mi vidi, ze morka (prsia) ... ono tez ide o to, ze ktori kus masa ... svickova bude mat iny ako predne napr ... 32 inak je na hovadzie nejak vela ...
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.

century
Příspěvky: 134
Registrován: 14. led 2010 18:35
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod century » 27. úno 2010 21:35

http://www.e-kulturistika.cz/view.php?c ... 2006060002
Tady píšou o tom hovězím 32%ze 100g čili 32g...

stanley
Supporter
Příspěvky: 3772
Registrován: 22. led 2007 12:37

Příspěvekod stanley » 27. úno 2010 23:16

ale to je varene !!!!!
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.

century
Příspěvky: 134
Registrován: 14. led 2010 18:35
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod century » 28. úno 2010 11:12

a co se tam teda tak stane, že najednou vylítne tolik proteinu když je to vařené?

stanley
Supporter
Příspěvky: 3772
Registrován: 22. led 2007 12:37

Příspěvekod stanley » 28. úno 2010 11:30

odvaz si maso pred varenim a po vareni a uvidis :wink:
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.

century
Příspěvky: 134
Registrován: 14. led 2010 18:35
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod century » 28. úno 2010 11:51

Chápu... Ale mě šlo spíše o to jak může mít 100g syrového masa cca 20g bílkovin a po uvaření 32g bílkovin

stanley
Supporter
Příspěvky: 3772
Registrován: 22. led 2007 12:37

Příspěvekod stanley » 28. úno 2010 11:59

century píše:Chápu... Ale mě šlo spíše o to jak může mít 100g syrového masa cca 20g bílkovin a po uvaření 32g bílkovin


voda odide z masa, takze ti ostane "koncentrovanejsie" maso
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.

Uživatelský avatar
Jimi boi
Supporter
Příspěvky: 3317
Registrován: 10. říj 2006 17:53
Bydliště: Doma

Příspěvekod Jimi boi » 28. úno 2010 12:01

century píše:Chápu... Ale mě šlo spíše o to jak může mít 100g syrového masa cca 20g bílkovin a po uvaření 32g bílkovin

to je 100g po uvareni, ne? Tudiz pred varenim to muselo mit vic. Nebo kdyz mas syrovy 100g, uvareny bude mit min, vsak to Stanley psal at si to prevazis a uvidis... To je jak ten jeden typek, myslim z posilovani.sk, co chtel zrat nevarenou ryzi, protoze mela vic sacharidu nez varena :-)
Fuckings cool, but Jim is a romantic type

century
Příspěvky: 134
Registrován: 14. led 2010 18:35
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod century » 28. úno 2010 13:28

Pravda. Teď se mi rozsvítilo.. Bože já jsem blbej.. :D :D :D :D

benhard
Příspěvky: 8
Registrován: 28. bře 2009 14:43
Bydliště: Praha9

Příspěvekod benhard » 28. úno 2010 22:56

Jimi boi píše:
century píše:Chápu... Ale mě šlo spíše o to jak může mít 100g syrového masa cca 20g bílkovin a po uvaření 32g bílkovin

to je 100g po uvareni, ne? Tudiz pred varenim to muselo mit vic. Nebo kdyz mas syrovy 100g, uvareny bude mit min, vsak to Stanley psal at si to prevazis a uvidis... To je jak ten jeden typek, myslim z posilovani.sk, co chtel zrat nevarenou ryzi, protoze mela vic sacharidu nez varena :-)


Zrovna dnes řešili na osvalechfóru "únik sacharidů vařením rýže"

Uživatelský avatar
Jimi boi
Supporter
Příspěvky: 3317
Registrován: 10. říj 2006 17:53
Bydliště: Doma

Příspěvekod Jimi boi » 28. úno 2010 23:22

benhard píše:
Jimi boi píše:
century píše:Chápu... Ale mě šlo spíše o to jak může mít 100g syrového masa cca 20g bílkovin a po uvaření 32g bílkovin

to je 100g po uvareni, ne? Tudiz pred varenim to muselo mit vic. Nebo kdyz mas syrovy 100g, uvareny bude mit min, vsak to Stanley psal at si to prevazis a uvidis... To je jak ten jeden typek, myslim z posilovani.sk, co chtel zrat nevarenou ryzi, protoze mela vic sacharidu nez varena :-)


Zrovna dnes řešili na osvalechfóru "únik sacharidů vařením rýže"

to je sice mozny, ale to nebude tento pripad. To o cem psal:
Borec nedovedl pochopit, ze kdyz sni 100g nevarene ryze, tak prijme stejny (kdyz teda pominu nejakej ten unik sachridu varenim ryze) mnozstvi sacharidu, jako kdyz tech 100g ryze uvari. Proste nedovedl pochopit, proc ma nevarena ryze sacharidu cca 70g/100g a varena cca 25g/100g. Lidi mu vysvetlovali, ze to je voda, kterou do sebe ryze vtahne a stejne to skoncilo tim, ze se rozhodl kroupat ji syrovou. Mam pocit, ze odkaz na to byl nekde tu na foru v sekci LoL, nebo nekde...
Fuckings cool, but Jim is a romantic type

benhard
Příspěvky: 8
Registrován: 28. bře 2009 14:43
Bydliště: Praha9

Příspěvekod benhard » 1. bře 2010 9:07

ASi nějaký brácha:
Cituji:

"Zdravím,
dočetl jsem se, že syrové těstoviny obsahují 70g sacharidů a vařené 30g sacharidů.
Také že syrová rýže obsahuje 80g sacharidů a vařená zase jen 30g sacharidů.
Jelikož jsou obě suroviny mým základním zdrojem energie, docela mě to nepříjemně překvapilo.
Existuje způsob jak předejít tomu úniku vařením? Pochybuji, že se tyto potraviny dají požívat v syrovém stavu.
Máte o tomto "problému" nějaké info?
Diky."

mrph
Příspěvky: 6
Registrován: 26. říj 2009 17:01

Příspěvekod mrph » 3. dub 2010 20:10

Zdravim, ve škole jsem od učitelky na biologii dostal 13 stránek s nutričníma hodnotama některejch jídel tak tady to máte:

Kód: Vybrat vše

http://www.edisk.cz/stahni/17136/nutricni_hodnoty.rar_8.95MB.html

Uživatelský avatar
Miraa
Příspěvky: 2325
Registrován: 10. lis 2007 22:35

Příspěvekod Miraa » 16. úno 2011 18:25

zdravím, jak je na tom se složením prejt? Je to vhodné po tréninku, můžu tím nahradit maso?


Zpět na “Výživa/diety”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 8 hostů